Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie Reginy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 4 szt
olej 0.5 szkl
koncetrat pomidorowy 15 dag
rodzynki 10 dag
cukier 2 łyżki
szczypta kwasku cytrynowego
matijasy 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie Reginy

1.śledzie moczymy godz. (jeśli są bardzo słone-dłużej) w zimnej wodzie wyjmujemy osączamy i kroimy na mniejsze kawałki cebule kroimy w plastry rodzynki moczymy w ciepłej wodzie aż zmiękną
2olej rozgrzewamy w rondlu szklimy cebulkę dodajemy koncentrat pomidorowy sok z cytryny cukier a na końcu rodzynki zagotowujemy mieszając
3śledzie i sos układamy warstwami w słoju podajemy następnego dnia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak