Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka francuskie z kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie ciasta fracuskiego 1
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka francuskie z kremem

Najpierw przygotowujemy krem karpatkowy ja dodałam do niego nieco alkoholu. Następnie ciasto francuskie rozmrażamy, rozwałkowujmy je i kroimy na dowolne prostokąty w miarę równe. Pieczemy w piekarniku. Po przestudzeniu układamy na każdej warstwie dowolne owoce. Ja użyłam brzoskwiń. Pokroiłam je w kosteczkę następnie ułożyłam je na prostokącie ciasta i przykryłam kremem podobnie zrobiłam kolejną warstwę. Ostatnią warstwę pozostawiłam pustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.12.2011 11:33
super
bercik1 23.09.2011 22:47
uwielbiam takie ciasta
Iwusia 13.10.2010 18:55
uwielbiam z ciasta francuskiego :) pyszności !!
Katarzyna/kate1980 13.10.2010 13:44
rzeczywiście wzorowałam się na tym z gruszkami jednak wprowadziłam swoje modyfikacje
Anita21 13.10.2010 08:39
bardzo lubię kombinacje z ciastem francuskim
iwa643 13.10.2010 07:06
nono ale ciacho
IlonaAlbertos 12.10.2010 23:41
Robiłam bardzo podobny, tylko, że z gruszkami, coś pysznego, polecam każdemu ;)
mili_kati 12.10.2010 22:20
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak