Sposób przygotowania

Najpierw przygotowujemy krem karpatkowy ja dodałam do niego nieco alkoholu. Następnie ciasto francuskie rozmrażamy, rozwałkowujmy je i kroimy na dowolne prostokąty w miarę równe. Pieczemy w piekarniku. Po przestudzeniu układamy na każdej warstwie dowolne owoce. Ja użyłam brzoskwiń. Pokroiłam je w kosteczkę następnie ułożyłam je na prostokącie ciasta i przykryłam kremem podobnie zrobiłam kolejną warstwę. Ostatnią warstwę pozostawiłam pustą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robiłam bardzo podobny, tylko, że z gruszkami, coś pysznego, polecam każdemu ;)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    nono ale ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    bardzo lubię kombinacje z ciastem francuskim
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    rzeczywiście wzorowałam się na tym z gruszkami jednak wprowadziłam swoje modyfikacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam z ciasta francuskiego :) pyszności !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    uwielbiam takie ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !