Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jęczmienny bio-burger

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście sałaty
80g grubej kaszy jęczmiennej
cebula
majeranek
natka
sól
pieprz
pomidor
rosół warzywny 1/4 l
tłuszcz 1 łyżeczka
olej 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jęczmienny bio-burger

Po zagotowaniu bulionu wsypujemy kaszę i gotujemy 10min pod przykryciem po czym odstawiamy na ok 15min aby kasza dobrze spęczniała. Siekamy cebulę i smażymy na tłuszczyku aż się zrumieni i dodajemy do kaszy. Przyprawiamy ziołami i przyprawami. Mokrymi dłońmi formujemy 3 kotleciki i smażymy na oleju. Bułeczkę przekrajamy na spód kładziemy osuszone liście sałaty i kładziemy kotlecik, plastry pomidora i następnie przykrywamy wierzchem bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.08.2011 00:41
To jest coś! :)
Joanna108
Joanna108 18.02.2011 10:28
ciekawa propozycja
magical66 18.10.2010 09:51
smaczne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak