Sposób przygotowania

Ozorki umyć, oczyścić wyciąć gruczoły ślinowe, zalać wodą i zagotować. Pierwszą wodę odlać całkowicie, zalać świerzą, dodać sebulę marchewkę i seler oraz ziele angielskie i listek laurowy, posolić do smaku i gotować do miękkości.
Ozorki i warzywa wyjąć i ostudzić trochę, zdjąć resztki z kórki z ozorków, pokroić w plastry. Wywar przecedzić i dodać śmietanę wymieszaną z mąką i musztardą, zagotować ciągle mieszając. Pokroić do sosu jedną marchewkę i seler, dodać pokrojone ozorki, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą gryczaną. Sałatka wedle uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !