Sposób przygotowania

Płaty sparzyć we wrzątku. Kurczaka podsmażyć z pieczarkami,cebulą i czosnkiem. Zalać czerwonym winem i dusić przez 10 minut. Przyprawić do smaku. Potem dodać pomidory i dusić tak długo, aż odparuje z nich woda, a masa nie będzie zbyt rzadka. W naczyniu układać na przemian płaty lazanii i masę. Sos beszamelowy: masło rozpuścić, dodać mąkę i podsmażać przez 2 min.Stopniowo wlewać mleko i wymieszać na gładki sos.Doprowadzić do zgęstnienia, ostudzić, wymieszać z jajkiem, parmezanem i przyprawami. Na warstwach lazanii i sosu położyć beszamel. Piec ok 30 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetycznie się zapowiada :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !