Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ok. 3 szkl
cukier 1,5 szkl
olej 1 szkl
jajko 5
kakao 2-3
cukier waniliowy 1
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
woda letnia 1 szkl
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: zebra

Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać stopniowo na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę . Jeśli ktoś lubi zapach rumowy. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2-3 łyżki mąki pszennej do drugiej kakao. wlewać na przemian jasną i ciemną masę do blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temp 200C ok 1godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 02.05.2012 10:55
pycha
dianix 23.04.2012 11:53
zebre uwielbiam
wiola28a 29.02.2012 21:56
lubię to
Dorian 20.10.2011 12:22
pycha
Magdalena80 03.05.2011 23:36
pyszności
Angelika10 06.04.2011 00:54
Super .. !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak