Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu.
Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o fajne !
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne ciacho
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    apetycznie wygląda
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !