Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

40 dkg grubej kiełbasy np.
krakowska, mortadela, szynkowa
mąka 2 łyżki
mleko 1/4 szklanki
woda letnia 1/4 szklanki
ser żółty 5 dkg
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina w panierce

Z mąki , jajka, wody, mleka, soli , pieprzu wyrobić ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki.Dodać do tego starty ser i wymieszać.Kiełbasę pokroić na grubsze plastry, maczać w cieście i smażyć na patelni w dużej ilości tłuszczu. Podawać do drugiego dania lub jako zakąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.11.2013 16:59
mortadela zmora dzieciństwa
MAR3STA 18.11.2012 18:00
fajna robię podobnie
traktorek 16.08.2012 18:08
pyszności
Rybciia 16.07.2012 12:56
fajne :-)
anemon 13.06.2012 07:37
Bardzo sprytne, muszę kiedyś też wypróbować.
olkaaa 25.05.2012 07:39
ciekawe
kuklik 05.05.2012 15:57
bardzo lubię
Motorek 11.03.2012 12:03
pycha
Aneta41 03.03.2012 13:41
proste i smaczne:)
Chojłówna 11.09.2011 20:05
ooo można zjeść:P
Misia13 12.06.2011 15:45
jest super
alaaa 09.06.2011 21:37
wygląda bardzo smacznie
matii6 30.05.2011 22:42
jeszcze takiej nie jadłam
eli_555 25.05.2011 22:13
też czasami robię
pacpaw 15.04.2011 21:03
misi wędlina w panierce nigdy nie spala na panewce
barbara11561 06.04.2011 08:07
Też takie czasami robię:)
ilka_86 09.02.2011 13:30
uwielbiam:)
ben-ka 29.11.2010 13:31
Pięknie się prezentują Twoje kotleciki ja robię mortadelę ale nie wygląda tak efektownie:(
Ewelina47 27.11.2010 09:44
lubię te \" kotleciki \"
krzyniu1984 14.10.2010 08:37
na pewno są smaczne
Natalia/tubisiek 13.10.2010 09:09
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak