Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sernik na zimno 1 opakowanie
śnieżka light 1 opakowanie
mleko 600 ml
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
biszkopty okrągłe 1 paczka
herbatniki 1 paczka
winogrona białe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno

Tortownicę wykładamy biszkoptami.Rozpuszczamy truskawkową galaretkę w 1 szklance gorącej wody. Sporządzamy śnieżkę wg przepisu na opakowaniu i dodajemy do niej tężejącą galaretkę.Dokładnie mieszamy,wlewamy na tortownicę i wstawiamy do lodówki.Do miski wlewamy 600 ml mleka,wsypujemy sernik na zimno i miksujemy.Na warstwę śnieżki w tortownicy układamy herbatniki.Na herbatniki nakładamy masę sernikową,dekorujemy winogronami i wstawiamy wszystko do lodówki.Rozpuszczamy galaretkę cytrynową wg przepisu na opakowaniu,gdy zacznie tężeć wlewamy ją na ciasto i całość wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 17.12.2011 17:30
pyszny deser:)
Grażyna13 18.10.2010 19:38
Uwielbiam takie ciasta :)
m1monika 13.10.2010 10:24
Mniam mniam :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak