Sposób przygotowania

Tortownicę wykładamy biszkoptami.Rozpuszczamy truskawkową galaretkę w 1 szklance gorącej wody. Sporządzamy śnieżkę wg przepisu na opakowaniu i dodajemy do niej tężejącą galaretkę.Dokładnie mieszamy,wlewamy na tortownicę i wstawiamy do lodówki.Do miski wlewamy 600 ml mleka,wsypujemy sernik na zimno i miksujemy.Na warstwę śnieżki w tortownicy układamy herbatniki.Na herbatniki nakładamy masę sernikową,dekorujemy winogronami i wstawiamy wszystko do lodówki.Rozpuszczamy galaretkę cytrynową wg przepisu na opakowaniu,gdy zacznie tężeć wlewamy ją na ciasto i całość wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    Mniam mniam :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam takie ciasta :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny deser:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !