Sposób przygotowania

Wodę gotujemy i wrzątkiem zalewamy oczyszczoną porzeczkę, tak była zakryta. Następnie gotujemy ją ok. 20 min. Następnie przelewamy soczek przez drobne sito lub gazę do buteleczek lub słoików i krótko pasteryzujemy. Sok z taką ilością cukru jest kwaskowaty. Osoby lubiące bardziej słodkie powinny zwiększyć ilość cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam !
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie robiłam w tym roku przetworów z czarnej porzeczki:( trochę żałuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    sok jedyna rzecz dobra z porzeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !