Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 180 gram
olej do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana

Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/57029/surowka-z-marchewki-z-czosnkiem.html

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 03.06.2011 22:31
pycha
krzyniu1984 06.01.2011 09:48
uwielbiam!
iwona332 04.12.2010 00:16
super
MAŁGORZATA108 12.10.2010 20:04
Kasza gryczana jest bardzo zdrowa, ale u mnie w domu raczej zapomiana. Ten przepis to okazja do przypomienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak