Sposób przygotowania

Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/57029/surowka-z-marchewki-z-czosnkiem.html

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Kasza gryczana jest bardzo zdrowa, ale u mnie w domu raczej zapomiana. Ten przepis to okazja do przypomienia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    uwielbiam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !