Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
cukier puder 250 gram
żółtko jajek 2 szt
rum
sól
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: precelki z rumem

Mąkę i cukier przesiać na stolnicę,dodać żółtko,posolić i dodać łyżkę rumu, masło wkroić do mąki i wyrobić ciasto. Zostawić w chłodnym miejscu na chwilę pod przykryciem. Ciasto rozwałkować i formować z niego małe precelki. Ułożyć ciastka na posmarowaną blachę i piec. Zanurzyć precelki w polewie i zostawić do wyschnięcia.

Polewa:
Utrzeć cukier,białko, rum,aby uzyskać polewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.08.2011 08:51
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak