Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
jaja 5 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmietana 6 łyżek
sól szczypta
mąka ziemniaczana 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Z mąki,połowy cukru,margaryny,żółtek,soli,proszku do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części.Włożyć do lodówki na 30 min.Rozwałkować ciasto,włożyć do formy tak,aby zachodziło na brzegi.Ponakłówać widelcem.Białko ubić na sztywno,pod koniec wsypać 12 dag cukru.Wymieszać z pokrojonym rabarbarem i 6 dag mąki ziemniaczanej.Masę wyłożyć na ciasto.Piec ok 70 min w temp 175°C.Na ostatnie 10 min przykryć pergaminem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak