Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z grzybkiem po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dad
porcja włoszczyzny bez kapusty
suszony grzybek
cebula biała
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z grzybkiem po polsku

Ziemniaki i włoszczyznę obierz.Ziemniaki pokrój w grube plastry, włoszczyznę w drobną kostkę.Włóż do garnka, wlej 1l wody,wrzuć suszony grzybek gotuj 20 minut.Cebulę obierz,posiekaj,zeszklij na maśle,posyp mąką,wymieszaj.Rozprowadź kilkoma łyżkami zupy,dodaj do garnka.Przypraw solą i pieprzem, gotuj jeszcze 5min.Przed podaniem posyp natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.10.2010 08:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak