Sposób przygotowania

Pomarańcze najpierw obieramy ze skórki. Laskę wanilii przekroić , wyciąć miąższ zalać 1 litrem wody i zagotować z cukrem trzcinowym tylko 10 minut. Wkładamy pomarańcze i gotujemy 3 minuty. Cukier i miód rozpuszczamy na patelni i lekko zarumieńmy , gdy zobaczymy ,że zbrązowiał dodajmy mleko i śmietanę mieszamy i gotujemy do momentu aż zobaczymy ,że objętość zmniejszyła się o1\\3 . Ostudzoną masę karmelową ucieramy z żółtkami i polewamy pomarańcze. Włóż jeszcze do naczynia żaroodpornego i zapiekaj 15 minutek w 160 stopniach. Przed podaniem polewamy syropem z granatów.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale smakołyk,,,
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wykwintny deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !