Sposób przygotowania

Żaroodporne naczynia smarujemy masłem.Rodzynki płuczemy i moczymy w wodzie na 10 minut a potem dobrze odsącz. Bułka tylko żeby była najlepiej lekko czerstwa pokroić w niezbyt grube plasterki i zetnij cienko skórkę. Każdą kromkę smarujemy masłem i przekrój na 3 części . Na dnie naczynia rozłóż połowę tak przygotowanych bułek , posyp rodzynkami, połową cukru i przykryj pozostałymi kawałkami bułki.Jajko ubij z mlekiem i zalej nim bułki ułożone w naczyniu. Całość pozostaw na 30 minut. Potrawę posyp pozostałym cukrem i gałką muszkatołową . Dopiero teraz możemy piec w piekarniku godzinę w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wiele o tym pudingu słyszałam, ale nigdy nie miałam okazji skosztować, dlatego chętnie skorzystam z przepisu.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    JEST TANI I DOBRZE SMAKUJE
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    chyba spróbuję :) brzmi fajnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !