Sposób przygotowania

opłukane wiśnie zalewamy litrem wody, dodajemy cynamon , gożdziki , gotujemy na ostrym ogniu przez 5 minut. cedzimy przez sito, lekko przecieramy, odrzucamy pestki i korzenie, dodajmy sok ,cukier(dowolnie), zagotowujemy, łączymy z mlekiem wymieszanym z budyniem , zagotowujemy raz jeszcze. Trzymamy na ogniu przez 2 minuty, by zniknął smak surowizny , odstawiamy do wychłodzenia. przed podaniem łączymy zupę ze spieniona śmietana , podajemy(gdy upał) na wychłodzonych talerzach , z biszkoptami lub makaronem.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy inny przepis owocówki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !