Sposób przygotowania

Skórkę, na cienkie wiórki, ścięłam z wyszorowanego i sparzonego owocu specjalnym nożykiem. Wycisnęłam też trochę świeżego soku. Imbir starłam na tarce o malutkich oczkach. Chili drobniutko posiekałam. Do miseczki wlałam olej, dodałam chili, miód (użyłam wielokwiatowego), imbir, sok pomarańczowy, sos sojowy i odrobinę soli. Wymieszałam dokładnie - zapach po prostu boski! W takiej mieszance zamarynowałam filety z kurczaka - leżały w niej 3 godziny. Po wyjęciu obtarłam mięso lekko, ale niezbyt dokładnie i usmażyłam je na suchej patelni, ale można też z powodzeniem ugrillować. Mięso było niezwykle soczyste i aromatyczne, nabrało niezwykłego smaku, polecam!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Polecam- naprawdę warto spróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    świetna ta marynata
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    wow ciekawe!
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pomysłowa marynata
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    super
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Rewelacja!, wypróbuję koniecznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglada bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !