Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie imbirowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filety matjas, 4 szt
pieprz ziołowy, 1/2 łyżeczki
bulion warzywny 1/2 szklanki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie imbirowe

Śledzie moczymy przez około godzinę, zmieniając wodę. Przyprawy zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy do wystudzenia pod przykryciem. Gdy ostygną, dodajemy olej i przecier pomidorowy, mieszamy.
Pokrojone śledzie zalewamy w słoiku zalewą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.01.2014 10:01
przepis warto wypróbować
IZABELA29 02.12.2012 10:06
cos nowego warto spróbować i skosztować
ben-ka 01.12.2012 23:01
z imbirem nie robiłam.
pacpaw 17.04.2012 22:34
fajnie podane
Izabela/bella81 13.09.2011 08:17
fajne :)
alaaa 06.07.2011 16:04
muszą być smaczna,,
Beata73 20.03.2011 11:40
pychotka
mamusia1 31.10.2010 15:40
wspaniałe rozgrzewające śledzie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak