Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do pieczonych udek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 1 kg
olej 2 szklanki
sos sojowy ok 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do pieczonych udek

Udka umyć, oprószyć je dokładnie: solą, pieprzem ziołowym Prymat, czosnkiem Prymat, papryką słodką Prymat. Następnie ułożyć udka w miseczce posypać je jeszcze przyprawą do kurczaka i polać je olejem i sosem sojowym. Udka odstawić na dwie godzinki. Po 2 godzinach ułożyć je w brytfance polać kaźde udko po wierzchu marynatą i piec w temp 185 stopni ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak