Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie musztardowo-miodowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 cała(podwójna)
mąka do obtoczenia
Musztarda delikatesowa Prymat 3 łyżki
miód 2 łyżki
natka pietruszki
olej
sól, pieprz, chilli w proszku
gęsta śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie musztardowo-miodowym

Pierś kurczaka kroimy tak aby powstały niewielkie kotleciki, następnie delikatnie je rozbijamy.

Oprószamy solą, pieprzem i chilli w proszku, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Dodajemy musztardę oraz miód i podlewamy wodą. Mieszamy aby składniki się rozpuściły.

Na koniec zaprawiamy dwiema łyżkami gęstej śmietany oraz posiekaną natkę pietruszki.

Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 02.01.2011 22:55
ja też :)
Agnieszka172 12.10.2010 19:59
super, na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak