Sposób przygotowania

Płatki oczyścić i dodać do nich sok z cytryny następnie ucierać je w makutrze aż pokaże się sok. Przełożyć do szklanki i odstawić do następnego dnia. Zagotować cukier z wodą do rzadkiego jeszcze syropu włożyć utarte płatki i gotować aż syrop zgęstnieje a płatki staną się przezroczyste. taka konfitura świetnie nadaje się do różnego rodzaju ciastek lub pączków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taka konfitura idealnie pasuje do pączków, takich domowych :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    pycha , muszę wypróbować :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    nie próbowałam jeszcze
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    oj muszę wypróbować koniecznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno wspaniale pachnie jak i smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    rewelacyjna konfitura

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !