Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.


Na oliwie podsmażamy czosnek a następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i chilli w proszku, mieszamy i podsmażamy.

Po około 5 minutach dodajemy przecier pomidorowy, dodajemy łyżeczkę cukru i dusimy razem aż mięso całkowicie zmięknie a płyn zgęstnieje.

Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem a następnie układamy warstwowo makaron starty żółty ser, kawałki mozarelli oraz pomidorowy sos mięsny (można również wszystko wymieszać).

Na wierzchu posypujemy startym żółtym serem i kawałkami mozarelli, posypujemy oregano i skrapiamy oliwą.

Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160ºC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię zapiekanki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja bym dodała jeszcze sosik pomidorowy :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam takie dania!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lemon tree

    fajnie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    robiłam - pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    pychotka;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !