Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: dzem jagodowy

Podgrzać na małym ogniu jagody z wodą. gotować powoli, pod przykryciem przez około 5 minut. Zdjąć garnek z ognia. Dodać stopniowo cukier. Zagotować i pozostawić na wolnym ogniu na 5-10 minut.

Zdjąć garnek z ognia i usunąć pianę.
dżem przelać do czystych ciepłych słoików.
Słoiki natychmiast szczelnie zakręcić.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 26.06.2011 15:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak