Sposób przygotowania

Masło ucieramy razem z cukrem pudrem, do masy dodajemy stopniowo ser, mąkę i 10 żółtek. Ucieramy na jednolitą masę. Ja to wszystko robię malakserem jest szybciej i łatwiej. Następnie gotową masę przekładam do większej miseczki i docieram jeszcze blenderem. Następnie z białej ubijamy sztywną pianę i łączymy z masą mieszając łyżką. Do masy zawsze dodaję startą skórkę pomarańczy i rodzynki obtoczone w bułce tartej. Masę przekładamy do średniej blaszki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni, a następnie po włożeniu podkręcamy piekarnik na 180 stopni. Pieczemy 1,5 h. Życzę Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    musi byc dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !