Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński Ala Gosia

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,20 kg
masło 2 kostki
cukier puder 0,5 kg
jajko 10 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczna 2 łyżki i trochę
mąka pszenna 2 łyżki i trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński Ala Gosia

Masło ucieramy razem z cukrem pudrem, do masy dodajemy stopniowo ser, mąkę i 10 żółtek. Ucieramy na jednolitą masę. Ja to wszystko robię malakserem jest szybciej i łatwiej. Następnie gotową masę przekładam do większej miseczki i docieram jeszcze blenderem. Następnie z białej ubijamy sztywną pianę i łączymy z masą mieszając łyżką. Do masy zawsze dodaję startą skórkę pomarańczy i rodzynki obtoczone w bułce tartej. Masę przekładamy do średniej blaszki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni, a następnie po włożeniu podkręcamy piekarnik na 180 stopni. Pieczemy 1,5 h. Życzę Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 16.03.2011 07:59
musi byc dobry
Buczo007 18.10.2010 15:44
pycha
rosik93 13.10.2010 10:05
super serniczek
edyta51 12.10.2010 20:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak