Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Każdą pierś z kurczaka umiejętnie dzielę na 4 plastry i przekrawam je na połówki, tak żeby z każdej piersi wyszło nam ok. 8 plastrów nie dużych i nie małych. Rozbijamy je nie za mocno. Plastry kładziemy na dobrze rozgrzanym oleju i dusimy z 2 pokrojonymi w kosteczkę cebulkami pod przekryciem na małym ogniu. Po 15 min. odkrywam patelnie i duszę dalej ok. 5 min. Dodaję 2 łyżki masełka i 4 ząbki czosnku. Od czasu do czasu można troszeczkę podlać wodą żeby cebulka nam się nie przypaliła. Do smaku dodaję sól, pieprz i kucharek. Całość duszenia powinna trwać do 30-35 min. SMACZNEGO

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha taka pierś
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny pomysl
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    bardzo pyszny obiad polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !