MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Każdą pierś z kurczaka umiejętnie dzielę na 4 plastry i przekrawam je na połówki, tak żeby z każdej piersi wyszło nam ok. 8 plastrów nie dużych i nie małych. Rozbijamy je nie za mocno. Plastry kładziemy na dobrze rozgrzanym oleju i dusimy z 2 pokrojonymi w kosteczkę cebulkami pod przekryciem na małym ogniu. Po 15 min. odkrywam patelnie i duszę dalej ok. 5 min. Dodaję 2 łyżki masełka i 4 ząbki czosnku. Od czasu do czasu można troszeczkę podlać wodą żeby cebulka nam się nie przypaliła. Do smaku dodaję sól, pieprz i kucharek. Całość duszenia powinna trwać do 30-35 min. SMACZNEGO

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !