Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona pierś z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona pierś z kurczaka

Każdą pierś z kurczaka umiejętnie dzielę na 4 plastry i przekrawam je na połówki, tak żeby z każdej piersi wyszło nam ok. 8 plastrów nie dużych i nie małych. Rozbijamy je nie za mocno. Plastry kładziemy na dobrze rozgrzanym oleju i dusimy z 2 pokrojonymi w kosteczkę cebulkami pod przekryciem na małym ogniu. Po 15 min. odkrywam patelnie i duszę dalej ok. 5 min. Dodaję 2 łyżki masełka i 4 ząbki czosnku. Od czasu do czasu można troszeczkę podlać wodą żeby cebulka nam się nie przypaliła. Do smaku dodaję sól, pieprz i kucharek. Całość duszenia powinna trwać do 30-35 min. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

15.03.2013 17:15
bardzo pyszny obiad polecam
dorotka0000025 16.06.2012 14:44
fajny pomysl
rosik93 13.10.2010 10:05
pycha taka pierś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak