Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, dodać śmietanę, 2 jajka, żółtko, lekko rozbić mikserem.Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli i ubić.Połowę masy wyłożyć na blachę i podpiec na rumiano. Posmarować białkiem.Jabłka zetrzeć na tarce, odcisnąć, dodać cukier i cynamon i lekko poddusić. Gorące wyłożyć na podpieczone ciasto, na górę rozprowadzić druga połowę ciasta.Upiec na złoty kolor. ok 40 min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !