Sposób przygotowania

Pokroić kurczaka w paski. Do torebki foliowej wsypać mąkę i przyprawy,a następnie wrzucić do niej kurczaka. Całość wstrząnąć tak, aby kurczak dokładnie się obtoczył. Kurczaka smażyć na rozgrzanym wcześniej oleju. Paprykę pokroić w paski i dodać do przyrumienionego kurczaka. Następnie podsmażyć wszystkie składniki i dodać do nich rozpuszzczoną w 100 ml wody kostkę rosołową. Całość dusić do wyparowania wywaru. Doprawić do smaku przyprawami. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    a tu jest z ziemniaczkami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta92

    ale wolę to podawać z ryżem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !