Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carmelowy pudding z croissantami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

croissanty czerstwe 2 szt
cukier 1/2 szkl
woda 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Carmelowy pudding z croissantami

Porwać croissanty na kawałki i włożyć do niewielkiego naczynia żaroodpornego(ok 500ml pojemności).Cukier i wodę skarmelizować w garnku, na bursztynowy kolor.Dodać śmietanę i mleko(ostrożnie!).Wymieszać.Dodać roztrzepane jajka.Masą zalać croissanty w naczyniu, odstawić na 10 min.Następnie zapiekać 20 min w temp 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak