Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 300g
boczek wędzony 7plastrów
oliwa
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z boczkiem

Brukselkę obieramy z wierzchnich listków i kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie podsmażamy na niej brukselkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli jest taka potrzeba można odrobinę podlać wodą.

Na osobnej patelni podsmażamy boczek i gdy się już wytopi tłuszcz przekładamy wszystko do brukselki.

Wszystko razem podsmażamy do momentu aż brukselka zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.12.2011 12:31
Akurat poszukiwałam ciekawego przepisu na brukselkę :)
IlonaAlbertos 07.04.2011 23:27
Lubię brukselkę i od czasu do czasu przygotowują ją w podobny sposób- palce lizać :)
agnieszka189 05.02.2011 16:40
na prawdę warto spróbować
stokrotka 25.12.2010 12:34
ciekawe jak smakuje
Agnieszka172 12.10.2010 20:00
pyszne
Małgorzata113 12.10.2010 10:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak