Sposób przygotowania

Brukselkę obieramy z wierzchnich listków i kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie podsmażamy na niej brukselkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli jest taka potrzeba można odrobinę podlać wodą.

Na osobnej patelni podsmażamy boczek i gdy się już wytopi tłuszcz przekładamy wszystko do brukselki.

Wszystko razem podsmażamy do momentu aż brukselka zmięknie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    na prawdę warto spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię brukselkę i od czasu do czasu przygotowują ją w podobny sposób- palce lizać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Akurat poszukiwałam ciekawego przepisu na brukselkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !