Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski półfrancuskie z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
masło lub margaryna 3 łyżki
truskawki 15 dag
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski półfrancuskie z truskawkami

Wbijamy jajka , margarynę lub masło i ucieramy , następnie to wysypujemy mąkę i dodajemy wodę , tylko tyle aby ciasto było niezbyt gęste .Zagotować wodę i kłaść kluski łyżką i pogotować tak z 2 minuty. Odcedzić. Na tłuszczu zarumienić bułkę tartą .Truskawki pokroić w plasterki , wymieszać z bułką , posłodzić i dołożyć kluski. Naczynie smarujemy tłuszczem , posypujemy bułką wyłożyć kluski i zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zosia1 22.04.2013 12:06
ciekawe danie
matii6 13.04.2011 18:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak