Sposób przygotowania

Wbijamy jajka , margarynę lub masło i ucieramy , następnie to wysypujemy mąkę i dodajemy wodę , tylko tyle aby ciasto było niezbyt gęste .Zagotować wodę i kłaść kluski łyżką i pogotować tak z 2 minuty. Odcedzić. Na tłuszczu zarumienić bułkę tartą .Truskawki pokroić w plasterki , wymieszać z bułką , posłodzić i dołożyć kluski. Naczynie smarujemy tłuszczem , posypujemy bułką wyłożyć kluski i zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 st.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !