Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE SCHABOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól, pieprz
bulion warzywny 3 łyżki
schab 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE SCHABOWE

Musztarde wymieszac z bulionem i 1 lyzka oleju.Przyprawic sola i pieprzem.Mieso oplukac pociac tasakiem na 4 kotlety.Kazdy lekko rozbic dlonia,z obu stron opruszyc sola i pieprzem i posmarowac marynata musztardowa.Owinac w folie aluminiowai wlozyc do lodowki na co najmniej 2 godziny.Mieso odwinac z folii.Pozostaly olej rozgrzac na patelni wlozyc kotlety,smazyc po okolo 5 miniut z kazdej strony.Podawac z ziemniakami i surowka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.02.2012 19:37
smakowite mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak