Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuskus z zielonym groszkiem i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dag pieczarek
2 cebule
sól, pieprz
2 łyżki Przyprawa do zup Kucharek-, łyżka margaryn
szklanka zielonego groszku
olej 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
kuskus 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: kuskus z zielonym groszkiem i pieczarkami

Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować. Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić w plasterki, włożyć na mocno rozgrzaną patelnię z grubym dnem (bez tłuszczu). Gdy grzyby odparują, dodać margarynę i zrumienić je. Osobno podsmażyć cebulę na łyżce oleju. Ugotować kuskus w wodzie z dodatkiem maggi (wg przepisu na opakowaniu). Gdy kasza wchłonie wodę, dodać pieczarki, groszek i cebulę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak