Sposób przygotowania

Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.Obtoczyć rybę w mące i usmażyć na lekko złoty kolor. Usmażoną rybę odkładać do innego naczynia przykryć. Roztopić masło wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i lekko zeszklić,przełożyć do miseczki.Paprykę pokroić w kostkę i odłożyć do osobnej miseczki,tak samo ananas.
Przygotować sos:
Do rondelka wlać sok z ananasa pół szklanki zalewy z papryki, dodać 3 łyżki ketchupu, czosnek przeciśnięty przez praskę i zagotować. Doprawić jeszcze solą i pieprzem.W naczyniu żaroodpornym układamy:warstwę ryby na nią ,smażoną cebulę , ananas i paprykę,czynność powtórzyć.Zalać sosem i włożyć na noc do lodówki.Podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !