Sposób przygotowania

Taka odmiana gulaszu. A dlaczego ,, diabelska ‘ nazwa? . Nie mam pojęcia. Zawsze znałam ten gulasz pod taką nazwą . Chyba chodzi tylko o to , że jak się go odpowiednio doprawi to jest hu hu , ale przede wszystkim jest on ,, diabelnie „ smaczny . Ekonomiczny .

Mięso pokroić w kostkę . Wrzucić na miseczkę . Polać 2 łyżkami oliwy. Posypać mieloną papryką , pieprzem , piri-piri .Wymieszać . Zostawić na 30 minut . Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano . Przełożyć do garnka. Dorzucić pokrojone w piórka cebule zeszkloną na 2 łyżkach oleju i kostkę pieczeniową . Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa.
Kapustę usiekać w grubą kostkę , paprykę w paseczki zalać wodą - gotować ok. 1 godziny. Odcedzić . Włożyć kapustę z papryką do gulaszu - dorzucić kostkę do mięs z papryką . Wymieszać . Dusić jeszcze 30 minut. Doprawić do smaku papryką , pieprzem , Delikatem
Zrobić rumianą zasmażkę z mąki na 2 łyżkach oleju .Dodać do gulaszu i zagotować . Gulasz powinien być gęsty i pikantny.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetycznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    diabelsko smaczny gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    jeżeli smakuje tak jak wygląda to ja się na to piszę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Lubię ekonomiczne potrawy...oczywiście jeśli są smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !