Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę , solimy i pieprzymy do smaku i podsmażamy na maśle ( ja dodałam trochę oliwy) aż zbrązowieje. Smażymy warstwami, żeby mięso się nie dusiło od razu. Na drugiej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę, krórą dodajewmy do usmażonego już mięsa. Potem smażymy, też warstwami, pokrojone w grube plastry pieczarki. Dodajemy je do rondla z mięsem i cebulą , dolewamy trochę bulionu i dusimy do miękkości, podlewając w razie potrzeby. Pod koniec duszenia wlewamy sos śliwkowy, wsypujemy paprykę i sprawdzamy, czy nie trzeba jeszcze doprawić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !