Sposób przygotowania

Filety z ryby rozmroź dzień wcześniej, posól, popieprz, obficie skrop sokiem z cytryny, możesz również posypać przyprawą do ryb, a następnie wstaw na noc do lodówki. Marchewkę obierz, umyj i skrobaczką potnij na cieniutkie paski. Kapelusz pieczarki również obierz, umyj i nożykiem pokrój na cieniutkie plasterki. Następnie na folię o wymiarach około 30cm na 30cm układamy kolejno: wiór masła, 1 filet ryby, wiór masła, kilka pasków marchewki, kilka plasterków pieczarki, wiór masła. Tak przygotowaną potrawę zawijamy we folię, ale nie ciasno, u góry powinno być trochę powietrza. Wszystkie cztery tak zawinięte porcje wkładamy do brytfanny, a następnie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na minimum pół godziny. Osoby, które lubią bardziej upieczoną rybę, mogą oczywiście piec dłużej. Po upieczeniu wyciągamy brytfannę i rozcinamy folię, wyciągamy filet podłużną i szeroką łopatką tak aby ewentualny płyn został we folii i nakładamy na talerz. Tak przygotowana ryba najlepiej smakuje z ryżem i kiszoną kapustą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    wygląda smakowicie
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super pomysl!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Elegancka kompozycja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mniam pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być pyszna taka rybka :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ryba i warzywa - idealne połączenie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !