Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na godzinę. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Gdy się zrumieni, dodajemy mąkę i robimy brązową zasmażkę. Zalewamy bulionem z grzybami, dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy drobno posiekane kiszone ogórki i gotujemy jeszcze 10 min.
Sos jest dobry do pyz drożdżowych, pieczeni, zapiekanek. Mozna go tez zrobić na bazie duszonego mięsa.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    te ogórki wyostrzają smak!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    bardzo lubię tego typu sosy,na pewno przygotuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    musi być smaczny :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię takie sosiki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo smakowity jest taki sosik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !