Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos myśliwski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maka 1 łyżka
majeranek, rozmaryn, po łyżecz
sól, pieprz do smaku
bulion 1 szklanka
Owoc jałowca cały Prymat 4 ziarna
grzyby suszone 1 garść
ogórki kiszone 1 szt.
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos myśliwski

Grzyby zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na godzinę. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Gdy się zrumieni, dodajemy mąkę i robimy brązową zasmażkę. Zalewamy bulionem z grzybami, dodajemy przyprawy i gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy drobno posiekane kiszone ogórki i gotujemy jeszcze 10 min.
Sos jest dobry do pyz drożdżowych, pieczeni, zapiekanek. Mozna go tez zrobić na bazie duszonego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.12.2013 09:47
bardzo smakowity jest taki sosik.
m1monika 26.04.2013 11:01
smaczny :-)
Wacław 05.12.2012 10:56
bardzo dobry
Beata73 17.03.2011 15:48
wspaniały
Ewa104 15.12.2010 21:48
Bardzo lubię takie sosiki.
izapozdro 04.12.2010 12:44
musi być smaczny :)
kot_pankracy 19.11.2010 11:29
bardzo lubię tego typu sosy,na pewno przygotuję
mamusia1 29.10.2010 16:48
te ogórki wyostrzają smak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak