Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

raclette z rybą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40dag filetów z białej ryby
cebula
sok z cytryny
łyżka ziół prowansalskich
pieprz
sól
olej do smażenia
ogórki kiszone 2 szt.
ser żółty 40 dag (w 1 kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: raclette z rybą

Opłukane i osuszone filety kroimy na wąskie paski, lekko solimy i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy na 30min. Osuszamy na papierowym ręczniku i podsmażamy razem z posiekana cebulą na patelni. Na wierzchu kładziemy oliwki i ogórki pokrojone w kostkę i posypujemy ziołami i pieprzem, przykrywamy grubymi plastrami sera. Podgrzewamy aż się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.03.2011 23:16
fajny pomysł na rybę
Mariolka1 27.11.2010 21:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak