Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowa z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2
mięsa gotowanego 20 dag
masło 3 łyżki
śmietany 30% 500 ml
ser żółty 30 dag
ziemniaków 5
przyprawy
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowa z serem

ziemniaki i mieso kroimy w kostke, zalewamy wodą, dodajemy sol i kostke rosolowa i gotujemy. w rondelku smażymy na masełku pora pokrojonego na grubsze półplasterki, gdy por i ziemniaki są miekkie to dodajemy pory do zupy, doprawiamy do smaku jarzynka, solą i pieprzem, na koniec zabielamy śmietaną. Wrzącą zupe wlewamy do talerzy i posypujemy utartym serem żółtym. Baaardzo pyszna zupka, jedyna wada to taka ze ser sie bardzo bardzo ciagnie ale to moze sprawic ze male niejadki chetniej beda jesc taka zdrową zupke:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 06.05.2012 11:26
z serem jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować:)
sunnymood 16.11.2011 12:47
Pewnie przepyszna:D
Mati13 14.10.2010 19:38
bardzo ciekawa zupka:)
matii6 14.10.2010 09:36
pycha,bardzo polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak