Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w sosie serowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

comber i udka królika
łyżka masła lub margaryny
3 małe cebule
3 łyżki kremówki
szczypta oregano
sól
pieprz
olej 3 łyżki
rokpol 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: królik w sosie serowym

Umyte i podzielone na porcje mięso zrumienić na oleju, przełożyć na talerz, na pozostałym na patelni oleju zrumienić posiekane cebule. Do rondla z rozgrzanym masłem lub margaryną włożyć mięso i cebulę, oprószyć solą, dodać oregano, wymieszać, podlać szklanką wody i dusić 30min na niewielkim ogniu pod przykryciem. W tym czasie zetrzeć na tarce lub rozgnieść ser, wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić gorącym sosem, wlać do rondla z mięsem. Dusić na małym ogniu jeszcze 25min. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 13.12.2010 23:11
rewelacja
Mariolka1 27.11.2010 21:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak