Sposób przygotowania

Mięso opłukać zimną wodą i osuszyć. 4 łyżki oliwy z oliwek podgrzać na patelni i podsmażyć na brązowo, następnie oprószyć rozmarynem, solą i papryką, każdy filet zawinąć w 2 plastry szynki. Czosnek i cebulę pokroić w kostkę, marchew, seler i cukinie oczyścić i pokroić w słupki.Koncentrat wymieszać z winem. Cebulę zeszklić na oliwie z oliwy, dodać warzywa i czosnek, podsmażyć, wlać koncentrat zmieszany z winem, dodać sól i paprykę. Mięso ułożyć na warzywach i dusić przez 15 minut pod przykryciem, po czym je wyjąć, do warzyw dodać skórkę z cytryny i pietruszkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !