Sposób przygotowania

Mąkę na ciasto posolić, wymieszać z wodą, wbić 4 jajka, jeszcze raz wymieszać i pozostawić na 30 minut. Na patelni teflonowej rozgrzać olej i usmażyć 12 naleśników, odstawić je w ciepłe miejsce. Szpinak przebrać, umyć i grubo posiekać. Cebulę pokroić w krążki. Masło rozgrzać w głębokim garnku, dodać szpinak i cebule, wymieszać i dusić dopóki szpinak nie będzie miękki. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wyjąć na sito i odsączyć, sok przelać do naczynia. Piekarnik nastawić na 220 stopni. Szpinak rozsmarować na naleśnikach,zwinąć je i ułożyć w żaroodpornej formie. Sok ze szpinaku wymieszać z jajkiem, mlekiem, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, polać tym naleśniki i posypać żółtym serem. Piec około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !